Pro jednou zkuste místo banánového chlebíčku upéct tenhle mrkvový. Překvapí vás jak je neuvěřitelně vláčný, svěží a prostě skvělý. Společně s krémem tvoří dokonalou kombinaci, kterou si můžete vychutnat jako sladkou tečku, ale klidně i na svačinku ke kávě.
1 porce obsahuje
- 103 kcal
- 10,5 g sacharidů
- 4,3 g tuků
- 7,3 g bílkovin
Na 15 porcí
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 80 g ovesných vloček
- 50 g xylitolu
- 50 g řepkového oleje
- 200 g mrkve
- 100 g jablečného pyré
- 15 g protein skořicová rolka
- 30 g vlašských ořechů
- 2 vejce
- 1 čajová lžička perníkového koření
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- 250 g odtučněného řeckého jogurtu
- 100 g ricotty
- 15 g protein skořicová rolka
- 10 g čekankového sirupu
- vlašský ořech
- skořice
Postup
-
V jedné míse promícháme suché suroviny – mouku, rozmixované ovesné vločky, kypřící prášek, skořici, protein, nasekané vlašské ořechy, perníkové koření s sůl.
Mrkev nastrouháme najemno. Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 180 stupňů.
-
Vejce společně s xylitolem vyšleháme a následně přilijeme olej a jablečné pyré. K této směsi po částech přidáme směs suchou, pak nastrouhanou mrkev a vytvoříme jednotné polotekuté těsto, které vylijeme do formy a pečeme cca 50–60 minut. Po upečení vytáhneme z formy a necháme úplně vychladnout.
-
A můžeme se dát do přípravy krému. Promícháme všechny ingredience dohromady, naneseme na vychlazený chlebíček a posypeme vlašskými ořechy. Chlebíček dáme ještě na chvíli vychladit do lednice, aby krém ztuhl, a můžeme podávat.
-
Dobrou chuť!