Vláčný mrkvový chlebíček

Veronika Žmolilová
Veronika Žmolilová před rokem
70 min. 60 minut pečení
Uložit recept
Vláčný mrkvový chlebíček

Pro jednou zkuste místo banánového chlebíčku upéct tenhle mrkvový. Překvapí vás jak je neuvěřitelně vláčný, svěží a prostě skvělý. Společně s krémem tvoří dokonalou kombinaci, kterou si můžete vychutnat jako sladkou tečku, ale klidně i na svačinku ke kávě.  

1 porce obsahuje 1 kus chlebíčku

  • 103 kcal
  • 10,5 g sacharidů
  • 4,3 g tuků
  • 7,3 g bílkovin

Na 15 porcí

Chlebíček
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 80 g ovesných vloček
  • 50 g xylitolu
  • 50 g řepkového oleje
  • 200 g mrkve
  • 100 g jablečného pyré
  • 15 g proteinu v příchuti skořicové rolky
  • 30 g vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička perníkového koření
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 1 čajová lžička kypřicího prášku
  • špetka soli
Krém
  • 250 g odtučněného řeckého jogurtu
  • 100 g ricotty
  • 15 g proteinu v příchuti skořicové rolky
  • 10 g čekankového sirupu
  • vlašský ořech
  • skořice

Postup

  1. Vláčný mrkvový chlebíčekV jedné míse promícháme suché suroviny – mouku, rozmixované ovesné vločky, kypřící prášek, skořici, protein, nasekané vlašské ořechy, perníkové koření s sůl.

    Mrkev nastrouháme najemno. Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 180 stupňů. 

  2. Vejce společně s xylitolem vyšleháme a následně přilijeme olej a jablečné pyré. K této směsi po částech přidáme směs suchou, pak nastrouhanou mrkev a vytvoříme jednotné polotekuté těsto, které vylijeme do formy a pečeme cca 50–60 minut. Po upečení vytáhneme z formy a necháme úplně vychladnout.Vláčný mrkvový chlebíček

  3. A můžeme se dát do přípravy krému. Promícháme všechny ingredience dohromady, naneseme na vychlazený chlebíček a posypeme vlašskými ořechy. Chlebíček dáme ještě na chvíli vychladit do lednice, aby krém ztuhl, a můžeme podávat.Vláčný mrkvový chlebíček

  4. Dobrou chuť!Vláčný mrkvový chlebíčekVláčný mrkvový chlebíček

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
56 Líbí se mi Uložit recept