Podzim je tady a s ním i oblíbená dýňová sezóna. Sezóna dýňového chlebíku, koláčů nebo dýňového latte, pro které si teď nemusíte chodit do kaváren, ve kterých vám ho udělají z umělého sirupu, ale můžete si ho udělat z pohodlí domova s domácím sirupem, na který pro vás máme recept.
Recept je jednoduchý, rychlý na přípravu a jednoznačně si ho zamilujete.
1 porce obsahuje
- 472 kcal
- 117,8 g sacharidů
- 0,2 g tuků
- 2,7 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 hrnek dýňového pyré
- 1 hrnek kokosového cukru
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 15 kapek vanilkového extraktu
- 1 lžíce skořice
- 2 hrnky vody
- 1 čajová lžička Vilgain sušeného zázvoru
- 1 čajová lžička hřebíčku
- 2 čajové lžičky Vilgain instantní kávy
- 150 ml vody
- 100 ml rostlinného mléka
Postup
-
Pyré, kokosový cukr, vanilkový cukr, skořici, sušený zázvor a hřebíček a vodu dáme do hrnce. (Kokosový cukr lze nahradit třtinovým) -
Za stálého míchání vše přivedeme k varu a vaříme zhruba 5 minut.
-
Nakonec přidáme vanilkový extrakt.
-
Sirup necháme vychladnout a přecedíme ho přes jemné sítko.
-
Sirup skladujeme v uzavíratelné sklenici v ledničce.
-
Pak už ho jen stačí přidat do uvařené kávy a vychutnat. My zvolili naši instantní kávu, kterou jen zaliješ a jdeš, pro fajnšmekry ale doporučujeme naší Vilgain novinku čerstvě praženou směs Brazílie a El Salvadoru. Tak dobrou chuť!
PS: recept na domácí pumpkin spice latte najdeš tady.