Podzimní recepty se na nás valí ze všech stran. Proto i my přicházíme s dalším, který máš hotový raz dva a perfektní snídaně či svačinka je na stole.
1 porce obsahuje
- 138 kcal
- 17 g sacharidů
- 6 g tuků
- 3 g bílkovin
Na 16 porcí
- 2 hrnky špaldové mouky
- 2 vejce
- 1 hrnek dýňového pyré
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1/2 hrnku mléka
- 3 čajové lžičky kypřicího prášku
- 1 špetka soli
- 1 špetka skořice
- 1 špetka Vilgain sušeného zázvoru
- 1 špetka muškátového oříšku
- 1 špetka vanilkového lusku
- 2 lžíce kakaa
Postup
-
Nejdříve si připrav dýňové pyré. To můžeš udělat dvěma způsoby.1. rychlejší způsob: Dýni Hokkaidó vydlabeš, zbavíš slupky, nakrájíš na kostky a uvaříš ve vroucí vodě. Následně s kapkou mléka rozmixuješ tyčovým mixérem.
2. chutnější způsob: Dýni Hokkaidó vydlabeš, nakrájíš na plátky a pečeš v troubě na 180 °C do změknutí. Následně zbavíš slupky a rozmixuješ stejně jako u prvního způsobu.
-
Když už máš hotové pyré, tak ti stačí jen zamíchat všechny potřebné ingredience na těsto.
Nejdříve smíchej ty sypké ingredience (špaldovou mouku, cukr, kypřící prášek, sůl, špetku vanilky a směs koření), poté přidej tekuté ingredience (vejce, dýňové pyré, olej a mléko). Jediné, co vynecháš je kakao.
-
Ze vzniklého těsto odděl 1/3 a do té přimíchej kakao. Těsto můžeš naředit 2 lžícemi mléka.
-
Troubu si předehřej na 180 °C.
Formu na chlebíček vylož pečícím papírem. Požadované mramorování uděláš následovně:
Na dno formy dej 4 lžíce dýňové směsi, následně 4 lžíce kakaové směsi a takto opakuj, než budeš mít poslední vrstvu (dýňovou).
-
Peč asi 60 minut (nebo až se těsto přestane lepit na špejli).
-
Po upečení nechej vychladnout, nejlépe na mřížce a poté vychutnávej!
TIP: skvělý je chlebíček se lžící řeckého jogurtu.