Čekáte návštěvu a potřebujete připravit rychlé pohoštění? Pak nezoufejte, tento pletenec zvládnete připravit i na poslední chvíli. Stačí mít po ruce jen pár surovin, navíc kreativitě se meze nekladou, takže jestli máte málo času a k tomu prázdnou špajzku, přidejte do pletence to, co je zrovna doma. 🤩
1 porce obsahuje
- 229 kcal
- 10,9 g sacharidů
- 17,6 g tuků
- 5,4 g bílkovin
Na 10 porcí
- listové těsto
- Vilgain pesto genovese
- 2 rajčata
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- 150 g sýru feta
- 1 vejce
- sezam
- květový med
Postup
-
Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Přidáme propasírovaný česnek, sůl a pepř. -
Plát listového těsta namažeme bazalkovým pestem.
-
Z rajčat odlijeme přebytečnou šťávu a vyskládáme je na těsto.
-
Nakonec celé těsto posypeme rozdroleným feta sýrem.
-
Těsto srolujeme po delší straně a přesuneme na plech s pečícím papírem.
-
Do těsta nožem vytvoříme lehké řezy a vytvoříme z těsta věnec.
-
Pletenec pomažeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem.
-
Pečeme v troubě 40 minut na 170 °C.
-
Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat. Skvěle chutná pokapaný kvalitním medem!
-
Tak dobrou chuť.