Tenhle hruškový koláč je velice snadný, rychlý a skvěle v sobě kombinuje slanou i sladkou chuť. Sezónní hrušky příjemně ladí s aromatickým sýrem a ořechy s brusinkami koláč povznesou na úplně jinou úroveň.
Tak si ho s námi pojďte upéct! :)
1 porce obsahuje
- 214 kcal
- 15 g sacharidů
- 14 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 10 porcí
- 1 celozrnné listové těsto
- 2 hrušky
- 80 g sýru Brie
- 80 g sýru s modrou plísní
- 1 lžíce olivového oleje
- 20 g brusinek
- 20 g pekanových ořechů
- 1 vejce
- špetka soli
Postup
-
Plech vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180 °C.
-
Hrušky omyjte, zbavte je jadřinců a nakrájejte na tenké plátky. Ořechy nasekejte nahrubo.
-
Těsto rozválejte na obdélníkový plát. Přendejte ho na plech, povrch propíchejte vidličkou a potřete olejem. Okraje potřete rozšlehaným vejcem a zahněte.
-
Hrušky a sýr rozprostřete na těsto. To dejte péct na 30 minut do trouby.
-
Poté přidejte brusinky, ořechy a pečte dalších 10 minut.
-
Nechte vychladnout, nakrájejte na menší kousky a podávejte.
Dobrou chuť!