Pesto z mrkvové natě

Aktin
Aktin Redakce
20 min.
2 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Pesto z mrkvové natě
ilustrační obrázek, zdroj: milkandcardamom.com

Tohle pesto je skvělou alternativou k tradičnímu bazalkovému. Navíc je plné vitamínů a minerálů díky použití čerstvé mrkvové nati a chutnat vám bude zaručeně.

Tak pojďme na to! :)

Obsahuje 1 sklenička pesta

  • 1 621 kcal
  • 24,7 g sacharidů
  • 152 g tuků
  • 34,1 g bílkovin

Ingredience

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Nasekejte česnek a vložte ho do mixéru spolu s mrkvovou a petrželovou natí, slunečnicovými semínky a olivovým olejem. Mixujte na vysokou rychlost, dokud nevznikne hladká směs.

  2. Přidejte strouhaný parmazán a citronovou šťávu a znovu promixujte.

  3. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Hotové pesto můžete podávat s těstovinami nebo ho použít jako nádivku na pečené maso nebo zeleninu.

  4. Pokud pesto nepoužijete ihned, uchovávejte ho v lednici v uzavřené nádobě.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
2 Líbí se mi Uložit recept