Tohle pesto je skvělou alternativou k tradičnímu bazalkovému. Navíc je plné vitamínů a minerálů díky použití čerstvé mrkvové nati a chutnat vám bude zaručeně.
Tak pojďme na to! :)
1 porce obsahuje
- 1 621 kcal
- 24,7 g sacharidů
- 152 g tuků
- 34,1 g bílkovin
Na 1 porci
- 80 g mrkvové natě
- 120 g petrželové natě
- 120 ml olivového oleje
- 60 g slunečnicových semínek
- 2 stroužky česneku
- 30 g parmazánu
- 1/2 šťáva z citrónu
- sůl
- pepř
Postup
-
Nasekejte česnek a vložte ho do mixéru spolu s mrkvovou a petrželovou natí, slunečnicovými semínky a olivovým olejem. Mixujte na vysokou rychlost, dokud nevznikne hladká směs.
-
Přidejte strouhaný parmazán a citronovou šťávu a znovu promixujte.
-
Podle chuti přidejte sůl a pepř. Hotové pesto můžete podávat s těstovinami nebo ho použít jako nádivku na pečené maso nebo zeleninu.
-
Pokud pesto nepoužijete ihned, uchovávejte ho v lednici v uzavřené nádobě.