Nevíte, co na Silvestra? Nebo čím zajímavým a rychlým jen tak někdy pohostit hosty? Máme tu pro vás skvělý tip na bruschettu, která má v sobě neskutečně zajímavé chutě. Kombinace hermelínu s brusinkami a granátovým jablkem je prostě jedinečná!
1 porce obsahuje
- 109 kcal
- 13,9 g sacharidů
- 3,7 g tuků
- 4,6 g bílkovin
Na 15 porcí
- 1 dlouhá bageta
- avokádový olej
- 200 g hermelínu
- 100 g brusinek
- 85 g granátového jablka
- 35 g kokosového cukru
- 60 ml vody
- čerstvá bazalka
Postup
-
Jako první si nakrájíme bagetu. Plátky poklademe na plech, postříkáme olejem a dáme zapéct na 200 °C asi 5 minut.
-
Na zapečenou bagetu dáme nakrájený hermelín a dáme zapéct na dalších 5 minut.
-
Mezitím si připravíme suroviny na omačku – nasekáme brusinky na menší kousky a oloupeme granátové jablko.
TIP - do receptu jsme použili čerstvé brusinky, pokud je ale zrovna nemáte doma, použijte ty sušené a do rozvaru přidejte o trochu více vody.
-
Brusinky a granátové jablko si dáme do hrnce s cukrem a vodou. Povaříme, dokud brusinky změknou (nějakých 5‑8 minut).
-
Po lžičkách navsrtvíme na rozteklý sýr, posypeme trochou posekané čerstvé bazalky a můžeme hned podávat.
-
Tak dobrou chuť!