Čokoládové suflé ze 2 surovin

Šárka
Šárka Červinková
40 min.
40 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Čokoládové suflé ze 2 surovin

Vykouzlit dezert z pouhých 2 surovin? Umíme! Stačí nám pouze vajíčko a naše skvělé lískooříškové máslo. Dezert, po kterém se každému budou sbíhat sliny, je za pár minut na stole.

1 porce obsahuje 1 suflé

  • 539 kcal
  • 22 g sacharidů
  • 42 g tuků
  • 13 g bílkovin
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Čokoládové suflé ze 2 surovinOddělíme žloutky od bílků.

  2. Z bílků vyšleháme sníh.

  3. Žloutky vyšleháme společně s lískooříškovým krémem.

  4. Postupně natřikrát přidáváme ke směsi vyšlehané bílky a ručně a jemně vmícháváme.

  5. Hotové těsto přelijeme do 2 pečicích misek a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 15 minut.

  6. Upečené suflé musí být uprostřed nedopečené.

  7. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. 

  8. A můžeme podávat třeba s  jahodami nebo malinami.

    Dobrou chuť!Čokoládové suflé ze 2 surovin

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
40 Líbí se mi Uložit recept