Vykouzlit dezert z pouhých 2 surovin? Umíme! Stačí nám pouze vajíčko a naše skvělé lískooříškové máslo. Dezert, po kterém se každému budou sbíhat sliny, je za pár minut na stole.
Nákup použitých surovin pro recept
Postup
-
Oddělíme žloutky od bílků.
-
Z bílků vyšleháme sníh.
-
Žloutky vyšleháme společně s lískooříškovým krémem.
-
Postupně natřikrát přidáváme ke směsi vyšlehané bílky a ručně a jemně vmícháváme.
-
Hotové těsto přelijeme do 2 pečicích misek a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 15 minut.
-
Upečené suflé musí být uprostřed nedopečené.
-
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
-
A můžeme podávat třeba s jahodami nebo malinami.
Dobrou chuť!