Čokoládový dort, nebo zeleninový salát? Toť otázka.
Až budete tento mistrovský kousek servírovat svým blízkým, obsah cukety a sladkých brambor nezmiňujte. Porce zeleniny do nich zahučí bez povšimnutí a ještě budou prosit o nášup. Tento čokoládový dort je totiž opravdové nebe v hubě.
1 porce obsahuje 1 kus dortu
- 458 kcal
- 52 g sacharidů
- 18 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 8 porcí
- 450 g špaldové mouky
- 30 g čokoládového proteinu
- 40 g kakaa
- 50 g Sladiče
- 1 balení kypřicího prášku
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 80 g kokosového oleje
- 250 g cukety
- 50 g čokoládových peciček
- 300 g batátů
- 200 g ricotty
- 20 g čokoládového proteinu
- 20 g Sladiče
- 25 g čokoládových peciček
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Batátu očistíme a uvaříme nebo upečeme do měkka. Zabere to přibližně půl hodinky.
-
Ve větší míse smícháme suché ingredience – mouku, protein, kakao, sladidlo a kypřicí prášek.
Následně přidáme vejce, mléko, roztopený kokosový olej a jemně nastrouhanou cuketu. Všechny ingredience spojíme v těsto, do kterého nakonec vmícháme roztopenou čokoládu (ve vodní lázni či v mikrovlnce).
-
Připravené těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 50 minut.
Před vytažením provedeme starý dobrý špejlový test.
-
Než se korpus upeče a vychladne, připravíme si krém.
Předem připravenou batátu oloupeme a hodíme do mixéru spolu se zbylými potřebnými ingrediencemi. Umixujeme do hladké krémové konzistence.
-
Vychladlý korpus rovnoměrně potřeme krémem, ozdobíme podle vlastního gusta a dáme na pár hodin ztuhnout a uležet do lednice.
-
Pak už se jen výsledkem pochlubíme na Instagramu s hashtagem #aktinrecepty a vychutnáváme božskou chuť čokolády.