Představ si tuhle situaci: jsi ve škole nebo v práci, zapomeneš si připravit oběd a víš, že za rohem je stánek s kebabem... Problém hladového žaludku solved? Ne tak úplně, nezapomeň taky na to, jak se po takovém kebabu asi bude cítít tvoje zažívání... Nic moc?
A co kdybychom ti řekli, že takový kebab si můžeš jednoduše připravit do 20 minut doma? Akorát že lepší! V nadýchané pitě, se šťavnatým kuřetem, u kterého znáš původ, a fresh zeleninou? Nezní to líp? Navíc pokud chceš mít tuhle rychlovku ještě rychlejší, klidně vyměň opečené kuře za to R2E kuřecí. Pak máš tenhle banger ready do 10 minut! Tak co? 😏
PS: spoko nebude jenom tvoje tělo, ale taky peněženka. Za ten kupovaný dáš v průměru 139 Kč, domácí verze tě vyjde tak na 65 Kč. 💸
1 porce obsahuje
- 442 kcal
- 43 g sacharidů
- 12 g tuků
- 38 g bílkovin
Na 1 porci
- 120 g kuřecího masa
- 1 Vilgain pita chléb
- 10 g rajčatového pyré
- 5 ml chilli omáčky z pečených paprik
- 3 lžíce řeckého jogurtu
- olivový olej ve spreji
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- sušený česnek
- sušená cibule
- mletý kmín
- skořice
- 1 rajče
- 5 g červeného zelí
- 5 g cibule
- 5 g ledového salátu
- citronová šťáva
Postup
-
Kuřecí maso namarinuj ve směsi z rajčatového pyré, chilli omáčky, lžíce řeckého jogurtu a koření (to zvol podle vlastních preferencí v požadovaném množství, inspiraci máš v seznamu surovin).
-
Rozpal si pánev s oliváčem a maso restuj dozlatova.
-
Mezitím si nakrájej oblíbenou zeleninu a připrav si dresing ze zbylého jogurtu, soli, pepře, citronové šťávy a česneku. Máš radši jiný dresing? Klidně přidej ten.
-
Když je maso ready, nech ho chvíli odstát a na pánvi opeč pitu. Tu rozkroj do kapsy a vnitřek umačkej tak, aby v ní bylo co nejvíce místa na náplň.
-
Kuřecí si nakrájej na nudličky, dej do pity se zeleninou, zalij dresingem a enjoy!