Gyros? Mňam! Tortilla plněná samými dobrými surovinami je sázka na jistotu, když není času na zbyt, ale na dobrou večeři se těšíte celý den. Pro tentokrát jsme zvolili kuřecí verzi s lehkým salátem, která vás dokonale přenese zpátky na prosluněnou řeckou pláž... Tak pojďme na to!
1 porce obsahuje
- 660 kcal
- 77,8 g sacharidů
- 21,6 g tuků
- 35,7 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 Vilgain wrap
- 100 g R2E kuřecího masa
- 50 g bílého jogurtu
- 30 g okurky
- 1 brambora
- 30 g ledového salátu
- 30 g rajčat
- 30 g 30% Eidamu
- 1 lžíce olivového oleje
- pepř
- česnek
- oregano
- vločková sůl
- kopr
- citron
- 20 g cibule
Postup
-
Jako první si připravíme tzaziki. Nastrouháme si okurku, ze které vymačkáme vodu. Smícháme jí s jogurtem, kořením, čerstvým koprem, olivovým olejem a trochou citronové šťávy. Dáme vychladit do lednice.
-
Mezitím si opečeme brambory tak, jak je máme rádi. My zvolili postup v horkovzdušné fritéze - brambory jsme omyli, nakrájeli na větší hranolky, obalili v oblíbeném koření, přidali trochu oleje a dali zapéct na 200 °C 35–40 minut.
-
Je čas pustit se do přípravy samotného wrapu. Ten si nejprve rozkrojíme podle obrázku níž.
-
Wrap naplníme připravenými komponenty - na 1/4 dáme tzaziki, potom salát, rajče a cibuli, na další opečené brambory a nakonec přidáme kuřecí maso a oblíbený tvrdý sýr.
-
Přeložíme a pokud chceme, můžeme dát na kontaktní gril na pár minut zapéct. Tak dobrou chuť!