Hranolky, co jsou ready za pár minut, bez smažení, z opravdových brambor? Umíme a nejsou to žádné mražené polotovary! Díky hacku, který ti v receptu ukážeme, jsou taky mnohem křupavější, skvěle se hodí jako příloha k masu nebo jiné veggie alternativě a super budou taky na lehké snackování s nějakou vychucenou omáčkou! 🚀
1 porce obsahuje
- 497 kcal
- 95 g sacharidů
- 5,5 g tuků
- 13,5 g bílkovin
Na 1 porci
- 500 g brambor
- sůl
- rozmarýn
- sušený česnek
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- 2 ml ghee ve spreji
- 10 g parmazánu
- listová petržel
Postup
-
Brambory očisti, nakrájej a na chvíli hoď do studené vody s ledem. Díky tomu je zbavíš přebytečného škrobu a hranolky budou o to křupavější. Poté je osuš, osol a přidej trochu kukuřičného škrobu, který teď naopak vytvoří na hranolkách krustu, díky které budou křupat ještě víc.
-
Hranolky dej do horkovzdušky nebo na plech do trouby, zatříkni oliváčem nebo ghee ve spreji a peč na 200 °C cca 15 minut (tady hodně záleží na tloušťce nakrájených brambor a výkonu tvé fritézy/trouby, proto hranolky pravidelně hlídej, aby se ti nespálily).
-
Až budou zlatavé, vytáhni je z trouby, posypej parmazánem, okořeň dle libosti, přidej čerstvé bylinky, oblíbenou omáčkou a enjoy!