Nabušený šťavnatý burger v tortille plný chutí a navíc hotový během pár minut. Tohle jídlo si prostě zamiluješ! Jestli totiž neodmítáš grilovačky, ale nechce se ti rozpalovat gril, nebo je už po sezóně, není nic jednoduššího, než na tortillu rozprostřít maso, opéct a dochutit podle toho, na co máš zrovna chuť.
My tentokrát zvolili dokonalou verzi s medovým twistem, kterou prostě musíš zkusit. 🤤
1 porce obsahuje
- 533 kcal
- 46,8 g sacharidů
- 19,5 g tuků
- 40,2 g bílkovin
Na 3 porce
- 300 g mletého kuřecího masa
- 1/2 čajové lžičky sušené cibule
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky papriky mleté – uzené
- sůl
- pepř
- 30 g Vilgain medu květového
- 1,5 čajové lžičky Vilgain chilli sauce
- špetka chilli vloček
- 6 lžic odtučněného řeckého jogurtu
- 3 čajové lžičky šťávy z citrónu
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky sušené cibule
- 1/2 čajové lžičky papriky mleté – uzené
- 1 čajová lžička kopru
- 2 čajové lžičky pažitky
- sůl
- pepř
- 5 lžic vody
- 3 Vilgain celozrnné tortilly
- ledový salát
- rajče
- červená cibule
- 6 plátků cheddaru
- olivový olej ve spreji
Postup
-
Začneme přípravou masa. Maso v míse smícháme s kořením - sušeným česnekem, sušenou cibulí, uzenou mletou paprikou, solí a pepřem.
-
Na dip smícháme řecký jogurt s kořením, bylinkami, šťávou z citronu a trochou vody.
-
Dále si připravíme medovou zálivku, na kterou smícháme med společně s chilli omáčkou z pečených paprik a trochou chilli vloček.
-
Maso rozdělíme na 3 díly. Z každého dílu vytvarujeme kuličku, kterou namačkáme na tortilu.
-
Rozehřejeme pánev s trochou olivového oleje. Na pánev vložíme tortillu masem směrem dolů a takto restujeme přibližně 5 minut. Poté tortillu otočíme, maso potřeme medovou zálivkou a na vrch položíme 2 plátky cheddaru.
-
Tortillu sundáme z pánve, na maso přidáme ledový salát, plátky rajčete a plátky červené cibule.
-
Vše zalijeme dipem a medovou zálivkou. Tortillu přeložíme a můžeme podávat.
-
Dobrou chuť!