Využít pečené batáty namísto burgerové bulky? Proč ne! Tento odlehčený sweet potatoe burger vám poslouží jako skvělý letní oběd nebo večeře, na které si pochutná nejen ten, co omezuje pečivo, ale pokud nepoužijete worchesterovou omáčku i bezlepkář!
Vyzkoušíte tuhle verzi i vy? Nezapomeňte se s námi s vaším výsledkem pochlubit na Instagramu s označením @vilgainrecepty! 📸
1 porce obsahuje
- 317 kcal
- 13,9 g sacharidů
- 14,6 g tuků
- 20,3 g bílkovin
Na 5 porcí
- 2 batáty
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1 čajová lžička oregana
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 2 lžíce worcester omáčky
- dijonská hořčice
- polníček
- 50 g sýru feta
- olivový olej ve spreji
- špetka vločkové soli
Postup
-
Batáty nakrájíme na cca 1 cm tlusté plátky, položíme na plech s pečícím papírem, zastříkneme olivovým olejem a posypeme vločkami mořské soli. -
Pečeme v troubě na 180 °C 30 minut.
-
Mleté maso smícháme s mletou paprikou, oreganem, solí, pepřem, worcestrovou omáčkou a dijonskou hořčicí.
-
Z masa zpracujeme 5 burgerů a orestujeme z obou stran na trošce oleje.
-
Opečené batáty pomažeme dijonskou hořčicí. Přidáme polníček, maso, zasypeme sýrem feta a přiklopíme plátkem batátu.
-
A máme hotovo, tak dobrou chuť!