Jestli jsi taky propadl/a kouzlu smash burgerů, máme tu pro tebe další nápad, jak tuhle (skoro) klasiku zase trochu ozvláštnit. Když na opečené maso přidáš lahodné briečko, karamelizovanou cibulku, opečenou slaninu a pažitku, vznikne ti skvělá večeře ready za pár minut, co dokonale křupe a dodá ti potřebné bílkoviny. Je to mega easy a zvládneš to i s minimálními skills v kuchyni. Nevěříš? Tak vyzkoušej a dej nám vědět, jak chutnalo! 💬
1 porce obsahuje
- 550 kcal
- 42,5 g sacharidů
- 32,1 g tuků
- 20,7 g bílkovin
Na 1 porci
- 100 g mletého hovězího masa
- 1 Vilgain celozrnná tortilla
- 1 čajová lžička mleté papriky
- granulovaná cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- himalájská sůl
- pepř
- 1 plátek slaniny
- 1 cibule
- 60 g sýru Brie
- pažitka
- ghee ve spreji
Postup
-
Jako první si připravíme cibuli, kterou nakrájíme na tenké pásky.
-
Opečeme ji na troše ghee, dokud nezkaramelizuje. Sem tam promícháme, aby se nám nepřipálila.
-
Poté opečeme na malé kousky nakrájenou slaninu.
-
V misce si smícháme mleté maso s mletou paprikou, granulovanou cibulí a solí. Vytvarujeme kuličku.
-
Maso položíme na tortillu, rozmačkáme ho až po okraje a opékáme na pánvi na troše oleje stranou s masem dolů. Maso necháme propéct asi 4 minuty.
-
Potom tortillu otočíme, poklademe plátky sýra, přikryjeme poklicí a snížíme teplotu.
-
Necháme sýr lehce roztéct asi 1‑2 minuty.
-
Nakonec posypeme opečenou cibulkou, křupavou slaninou a pažitkou.
-
Tak dobrou chuť!