Taky jsi v dětství miloval/a smažené langoše s tunou tatarky, kečupu a sýra? My taky. A milujeme je dodnes. Teď už nad nimi ale trochu přemýšlíme.
Původní recept jsme opět trochu odlehčili. Do těsta jsme přidali tvaroh kvůli vláčnosti a proteinům a tunu oleje jsme vyměnili za trochu ghíčka.
Tak pojďme na to! :)
1 porce obsahuje
- 346 kcal
- 48 g sacharidů
- 9 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 3 porce
- 200 g špaldové mouky
- 100 ml rostlinného mléka
- 50 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 1 čajová lžička ghee
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- 1 špetka kypřicího prášku
- kečup
- sýr
Postup
-
Nejdříve si ve velké míse smícháme mouku s cukrem a kypřícím práškem. Poté si vyšleháme vajíčko s mlékem, tvarohem, ghí a vzniklou směs přelijeme do mísy s moukou. Vše důkladně promícháme. Těsto by mělo být lehce lepivé, ne příliš tekuté.
-
Vytvarujeme mini langoše, které poté osmažíme na pánvi na troše ghí (cca 3 min. z každé strany). Podáváme s kečupem a strouhaným sýrem. Dobrou chuť!