Že si na bezmasém jídlu nepochutnáš? Tak to jsi ještě nevyzkoušel tenhle nabombený tofu kebab! Jen co ho vyzkoušíš, ani tě nenapadne, že v něm nějaké maso chybí. Dokonalé propojení tenkých plátků marinovaného tofu, zeleniny a krémové omáčky je přesně to, co potřebuješ. Tak s námi mrkni na to, jak na tuhle klasiku v easy veggie kabátku ready do 20 minut! 🌱
1 porce obsahuje
- 504 kcal
- 56 g sacharidů
- 19 g tuků
- 26 g bílkovin
Na 2 porce
- 180 g uzeného tofu
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička červené papriky
- 1 čajová lžička gyros koření
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky sušeného koriandru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- 50 g ledového salátu
- 100 g cherry rajčat
- 100 g okurky
- 1 čajová lžička olivového oleje
- šťáva z citrónu
- sušené bazalky
- 150 g bílého jogurtu
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky sušené bazalky
- 1 čajová lžička rýžového octa
- špetka soli
- špetka třtinového cukru
Postup
-
Tofu nakrájíme na tenké plátky škrabkou na zeleninu. -
Plátky zasypeme veškerým uvedeným kořením, přidáme olivový olej, tamari sójovou omáčku a špetku soli. Vše promícháme, aby bylo tofu dobře obalené v marinádě.
-
Nakrájený ledový salát smícháme společně s nakrájenými cherry rajčaty, okurkou, šťávou z citrónu, olivovým olejem a sušenou bazalkou.
-
Na dresing si smícháme bílý jogurt se sušeným česnekem, bazalkou, špetkou soli, cukrem a trochou rýžového octa.
-
Na rozehřáté pánvi osmahneme tofu. Restujeme cca 5 minut a průběžně mícháme, aby se tofu nespálilo.
-
Připravíme si pita chléb, který nakrojíme, abychom vytvořili kapsu.
-
Vnitřek pita chlebu potřeme česnekovým dresingem (nešetříme!), poté přidáme salát a na závěr naše tofu. Nakonec přelijeme další dávkou dresingu.
-
A máme hotovo, tak dobrou chuť!