Preferuješ veggie jídla, ale občas už ti dochází inspirace, co si připravit jako hlavní jídlo a neodbít se těstovinami s pestem? Co vyzkoušet tohle nabušené kari s tofu a batáty, u kterého tě překvapí nejenom jeho specifická chuť a lahodná krémová omáčka, ale taky jeho makra. Z jedné porce totiž svému tělu dodáš hned 21 g bílkovin! Tak jak, vyzkoušíš? 🌱
1 porce obsahuje
- 744 kcal
- 76 g sacharidů
- 43 g tuků
- 21,2 g bílkovin
Na 2 porce
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 200 g tofu
- 1 batát
- 100 g Vilgain R2E cizrny
- 200 g kokosového mléka
- 400 g rajčatového pyré
- 50 g listového špenátu
- 100 g rýže
- 2 čajové lžičky kari koření
- 2 čajové lžičky kurkumy
- 1 čajová lžička papriky mleté – uzené
- 1 čajová lžička granulovaného česneku
- 1 čajová lžička sušeného zázvoru
- pepř
- sůl
Postup
-
Nejprve si uvař rýži dle návodu na obalu. -
Mezitím si na troše oleje orestuj cibulku, zapraš jí směsí koření a nech chvíli restovat. Po chvíli přihoď nakrájené batáty.
-
Pak už zalij rajčatovou omáčkou a vař do změknutí batát. Nakonec přidej na kostky nakrájené tofu, předvařenou cizrnu, listový špenát, kokosové mléko a chvíli povař.
-
No a podávej s uvařenou rýží.
Tak enjoy!