Dýňová sezóna pomalu ale jistě končí, tak si pojďme připravit další recept, který potěší každého labužníka!
Dýňové curry s kokosovým mlékem v prášku servírované s našimi Vilgain Mini Pizza Base je perfektní oběd, který vás v tomto chladném počasí hezky prohřeje.
1 porce obsahuje
- 519 kcal
- 66 g sacharidů
- 16,8 g tuků
- 23,6 g bílkovin
Na 5 porcí
- 200 g dýně
- 3 lžíce kokosového mléka v prášku
- 100 g krájený rajčat
- 2 balení kuřecích prs ve vlastní šťávě
- 200 g cizrny
- 3 stroužky česneku
- ghee
- koriandr
- sůl
- chilli
- pepř
Postup
-
Nejprve si připravíme dýňové pyré a cizrnu. Dýni omyjeme, nakrájíme a uvaříme do měkka. Poté ji rozmixujeme na pyré. Cizrnu si přes noc namočíme do vody a druhý den uvaříme.
TIP: pokud si chcete ušetřit čas, můžete použít předvařenou Vilgain R2E cizrnu.
-
Na oleji osmahneme cibuli. Poté přidáme uvařenou cizrnu, dýňové pyré, kuřecí maso, krájená rajčata a zalijeme troškou vody. Přisypeme sušené kokosové mléko, zamícháme a povaříme cca 5 minutek.
-
Na závěr přidáme koření dle chuti, nakrájený koriandr, zamícháme, povaříme ještě 2 minutky a můžeme podávat.
-
Podáváme s opečenými Vilgain Mini Pizza Base.
Dobrou chuť!