Valentýnská Red Velvet srdíčka

Kristýna
Kristýna Martínková
80 min.
27 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Valentýnská Red Velvet srdíčka

Nadýchaná srdíčka inspirovaná tradičním dortem Red Velvet se skvěle hodí jako valentýnský dezert. Jemný sýrový krém si zamiluje opravdu každý. No a když k finálnímu zdobení použijete maliny či lyofilizované jahody, nešlápnete vedle. ❤️

1 porce obsahuje 1 srdíčko

  • 454 kcal
  • 31 g sacharidů
  • 33 g tuků
  • 8 g bílkovin

Na 12 porcí

Na těsto:
Na krém:
  • 500 g mascarpone
  • 250 g Philadelphia cream cheese
  • 1 čajová lžička mleté vanilky
Dozdobení:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Valentýnská Red Velvet srdíčkaTroubu si předehřejte na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.

  2. V hlubší míse smíchejte mouku, kakao, vanilku a špetku soli. Podmáslí obarvěte červenou barvou.

  3. Ve vyšší nádobě vyšlehejte cukr s máslem do pěny. Do té zašlehejte vejce a postupně přidejte podmáslí.

  4. K tekuté směsi dejte suché ingredience a vše důkladně  promíchejte. 

  5. V menší misce smíchejte jedlou sodu, vinný ocet a zamíchejte do těsta.

  6. Těsto nalijte na plech a dejte do trouby na cca 20 minut. Před vyndáním ho překontrolujte špejlí. 

  7. Mezitím si připravte náplň vyšleháním mascarpone, Philadelphie a vanilky.

  8. Z vychladlého těsta vykrojte srdíčka, které pak podélně rozkrojte. 

    PS: odřezky nevyhazujte, rozdrobte je na finální zdobení. Valentýnská Red Velvet srdíčka

  9. Srdíčka promažte krémem a ozdobte rozdrobeným těstem. Valentýnská Red Velvet srdíčka

  10. Valentýnská srdíčka nechte ideálně přes noc odpočívat v lednici a podávejte.Valentýnská Red Velvet srdíčka

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
27 Líbí se mi Uložit recept