Nadýchaná srdíčka inspirovaná tradičním dortem Red Velvet se skvěle hodí jako valentýnský dezert. Jemný sýrový krém si zamiluje opravdu každý. No a když k finálnímu zdobení použijete maliny či lyofilizované jahody, nešlápnete vedle. ❤️
1 porce obsahuje
- 454 kcal
- 31 g sacharidů
- 33 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 12 porcí
- 330 g špaldové mouky
- 150 g másla
- 120 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 5 čajových lžiček kakaa
- 1 čajová lžička mleté vanilky
- 300 ml podmáslí
- 1 čajová lžička potravinářského barviva
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 lžíce vinného octa
- špetka soli
- 500 g mascarpone
- 250 g Philadelphia cream cheese
- 1 čajová lžička mleté vanilky
- lyofilizované jahody
- lyofilizované maliny
Postup
-
Troubu si předehřejte na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
-
V hlubší míse smíchejte mouku, kakao, vanilku a špetku soli. Podmáslí obarvěte červenou barvou.
-
Ve vyšší nádobě vyšlehejte cukr s máslem do pěny. Do té zašlehejte vejce a postupně přidejte podmáslí.
-
K tekuté směsi dejte suché ingredience a vše důkladně promíchejte.
-
V menší misce smíchejte jedlou sodu, vinný ocet a zamíchejte do těsta.
-
Těsto nalijte na plech a dejte do trouby na cca 20 minut. Před vyndáním ho překontrolujte špejlí.
-
Mezitím si připravte náplň vyšleháním mascarpone, Philadelphie a vanilky.
-
Z vychladlého těsta vykrojte srdíčka, které pak podélně rozkrojte.
PS: odřezky nevyhazujte, rozdrobte je na finální zdobení.
-
Srdíčka promažte krémem a ozdobte rozdrobeným těstem.
-
Valentýnská srdíčka nechte ideálně přes noc odpočívat v lednici a podávejte.