Máte chuť na chipsy, solené arašídy nebo jiný slaný snack, ale jste v dietě, nebo chcete zdravější variantu? Pečenou cizrnu už možná znáte, co ale tentokrát nakořenit fazole a opéct je? Dokonale křupavý snack nabitý bílkovinami a vlákninou je na stole. Dochutit ho můžete podle vašich představ a udělat ho pokaždé úplně jinak. Věřte nám, že snackování na párty nebo jen tak k filmu díky této jednoduchosti nabere úplně nový rozměr! 🤩
1 porce obsahuje
- 111 kcal
- 12,2 g sacharidů
- 1,9 g tuků
- 7,4 g bílkovin
Na 4 porce
- 400 g fazolí cannellini
- 5 ml olivového oleje ve spreji
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1 čajová lžička papriky mleté – uzené
- 1/2 čajové lžičky soli
- 10 g lahůdkového droždí
Postup
-
Fazole scedíme z nálevu. Rozložíme je na papírovou utěrku a osušíme.
-
Dáme do misky, přidáme koření a stříkneme olivový olej.
-
Na plech vystlaný pečícím papírem nastříkáme olej a rozložíme fazole.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 25‑30 minut.
-
A podáváme. Tak dobrou chuť!