Česneková pomazánka na rohlíku s mandarinkou nebo hrozny na silvestrovském stole už jsou klasika. Překvap návštěvu trochu jiným pohoštěním.
1 porce obsahuje
- 19 kcal
- 2 g sacharidů
- 0,5 g tuků
- 1 g bílkovin
Na 18 porcí
- 2 plátky Vilgain sandwich bread
- 50 g avokáda
- 1/2 šťávy z limetky
- 1 špetka soli
- 50 g uzeného lososa
- kopr
- 2 plátky Vilgain sandwich bread
- 10 g tahini
- 20 g okurky
- 50 g mini mozzarelly
- černý sezam
- 100 g jahod
- 50 g nízkotučného tvarohu
- 1 kapka vanilkového extraktu
- lněné semínko
Postup
-
Jednohubky s avokádem a lososem:
Na 1 porci z 18 ks: 19 kcal | 2g S | 1g B | 0,5g T
-
Plátek sandwich breadu rozkroj na 9 malých čtverečků. V misce rozmačkej avokádo, které smíchej se solí, šťávou z limetky a namaž na chléb. Uzeného lososa nakrájej na malé kostky a přidej na avokádo. Dozdobit a vyladit chutě můžeš ještě čerstvým koprem.
-
Jednohubky s okurkou a mozzarellou:
1 porce z 18: 20 kcal | 2g S | 0,5g B | 0,5g T
-
Plátek sandwich breadu opět rozkroj na 9 malých čtverečků. Každý kus potři tahini pastou, přidej na tenké plátky nakrájenou salátovou okurku, kuličku mozzarelly, posyp černým sezamem a propíchni párátkem.
-
Jahodoví Santa Clausové:
Na 1 porci z 15: 5 kcal | 1g S | 0,5g B
-
Jahodu zbav šťopky a seřízni, aby mohla stát obrácená špičkou nahoru. Poté udělej ještě jeden řez blíže k špičce. V misce smíchej tvaroh s dvěma kapkami vanilkového extraktu. Tvarohem pomaž jahodu v prostředním řezu a trochu na špičce. Pinzetou udělej Santovi oči ze lněných semínek.
-
Dobrou chuť a všechno dobré v novém roce! :)