Snad všichni známe ten pocit, když se na grilovačce teprve rozpaluje gril, ale žaludek už dává vědět, že už by tam něco poslal... Tak přesně v těchto případech by na stole neměl chybět obložený talíř, který nabízí nějaké dobroty na "zobnutí", než se bude podávat hlavní chod. 😊
👉🏻 Tuhle vyváženou verzi obloženého talíře nemusíš připravit jen jako předkrm před grilováním, skvěle se bude hodit i jako drobné občerstvení na oslavy.
1 porce obsahuje
- 305 kcal
- 20 g sacharidů
- 19 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 5 porcí
- 50 g Vilgain rajčatových quinoa krekrů
- 50 g Vilgain celozrnných krekrů s bylinkami
- 20 g Vilgain batátových chipsů
- 30 g Vilgain BBQ & Chilli Nut Mix
- 100 g černých oliv
- 100 g zelených oliv
- 100 g cherry rajčat
- 200 g okurky
- 200 g mrkve
- 50 g hrozna
- 50 g sýru balkánského typu
- 50 g parmazánu
- 100 g sýru cottage
Postup
-
Připrav si 4 malé misky. Do dvou rozděl zelené a černé olivy bez nálevu. -
Do další misky přesypej ořechy.
-
V poslední misce smíchej cottage sýr se solí, pepřem a dle libosti ještě krémovým sýrem nebo tvarohem.
-
Dále si připrav ovoce a zeleninu. Mrkev a okurku nakrájej na nudličky, rajčata překroj na poloviny a hroznové víno omyj.
-
Nakonec si nakrájej oblíbené druhy sýru. My použili balkánský sýr a parmazán.
-
Když už je vše připraveno, stačí jen naskládat na prkénko, velký talíř nebo tác.
Nejprve rozlož misky. Do stran dej nakrájenou zeleninu, doprostřed nasyp krekry a batátové chips (ty ale těsně před grilovačkou, aby neoschly a zůstaly hezky křupavé) no a do zbylých míst přidej hroznové víno a sýry.
-
A je hotovo. Tak dobrou chuť!