Jestli jste milovníci křupavých slaných snacků, ale neradi saháte po brambůrkách a jinak průmyslově zpracovaných výrobcích, tak je tento jednoduchý recept přesně pro vás. Na doritos potřebujete jen 2 ingredience a vámi zvolené koření nebo bylinky. My si pro vás připravili paprikovou variantu, která je prostě boží! Tak pojďme na to! :)
PS: pokud jste vegani, recept je i pro vás, jen místo tvarohové dipu můžete zvolit třeba arašídový nebo z rostlinného jogurtu s bylinkami. :)
1 porce obsahuje
- 785 kcal
- 107 g sacharidů
- 30 g tuků
- 18 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 balení Vilgain celozrnné tortilly
- 10 g avokádového oleje
- 1 čajová lžička granulované cibule
- 1 čajová lžička granulovaného česneku
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky papriky mleté – uzené
- 1/2 čajové lžičky himalájské soli
- 100 g měkkého tvarohu
- 50 g ricotty
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce avokádového oleje
- himalájská sůl
- pepř
- 50 g avokáda
Postup
-
Tortilly nakrájíme na menší trojúhelníčky, které promícháme s olejem a kořením. My zvolili granulovanou cibuli, česnek, papriku a sůl, ale ve fantazii a vašich preferencích se meze nekladou.
-
Ochucené tortilly dáme péct do horkovzdušné fritézy na 160 °C. Promícháváme je každých 5 minut a pečeme dokřupava.
Pokud pečeme v troubě, rozmístíme je na plech s pečícím papírem a dáme péct taky na 200 °C dokřupava a opět promícháváme každých 5 min. Celé pečení v troubě by mělo trvat cca 20 minut.
-
A teď už se můžeme rovnou vrhnout na dip!
Všechny ingredience spolu rozmixujeme a můžeme dochutit bylinkami nebo oblíbeným kořením.
A jestli vám jeden dip nestačí, klidně přidejte další. Třeba už hotové Vilgain dipy a omáčky.
Tak dobrou chuť!