K létu nepochybně patří grilování, no a koprový dip se skvěle hodí jak ke grilovanému masu, tak taky k rybě nebo zelenině. Použít ho můžete třeba jako omáčku k našim tortilla crackers.
1 porce obsahuje
- 173 kcal
- 9,3 g sacharidů
- 7,8 g tuků
- 16,2 g bílkovin
Na 1 porci
- 140 g řeckého jogurtu
- 60 g zakysané smetany
- 2 lžíce kopru
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- sůl
- pepř
Postup
-
Ve středně velké misce smíchejte řecký jogurt a zakysanou smetanu. Přidejte nasekaný čerstvý kopr a prolisovaný nebo nasekaný česnek. Přilijte lžičku citronové šťávy a promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
-
Ochutnejte a podle své chuti přidejte sůl a čerstvě mletý černý pepř. Pokud chcete intenzivnější koprovou chuť, přidejte další nasekaný kopr.
-
Nechte chladit v lednici po dobu nejméně 1 hodiny, aby se chutě prolnuly. Před podáváním promíchejte a ozdobte ho čerstvým koprem.