Vinaigrette je klasická zálivka, která se používá k dochucení a oživení salátů. Na přípravu je velmi jednoduchá, a i tak v dochucování pokrmů udělá velkou parádu. Navíc se skládá jen z několika základních ingrediencí, které společně tvoří výraznou a osvěžující chuťovou kombinaci. Ideální je do jakéhokoli letního salátu. Tak si ji s námi pojďte připravit třeba do toho vašeho oblíbeného.
1 porce obsahuje
- 90 kcal
- 3 g sacharidů
- 0,3 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 1 porci
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce medu
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
Postup
-
Ve vhodné nádobě smíchejte olivový olej, ocet nebo citronovou šťávu, hořčici, med, nasekaný česnek, špetku soli a špetku čerstvě mletého černého pepře.
-
Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí a zálivka získá homogenní konzistenci. Ochutnejte a případně přidejte více soli nebo pepře podle své chuti.
-
Zálivku můžete ihned použít nebo ji uložit do uzavřené nádoby v chladničce pro pozdější použití.
-
Před použitím dobře protřepejte zálivku, aby se ingredience znovu spojily, a pak už jen zamíchejte do salátu.