Chceš easy výživnou večeři, ale raději bys něco bez pečiva plného bílé mouky? Zkus tenhle bílkovinami nabušený flatbread z cottage sýra, který je vhodný i pro bezlepkáře! 🤩
Naplnit ho můžeš tím, čím chceš, my zvolili caprese verzi a za nás 10/10! ⚡️ Zkusíš taky?
1 porce obsahuje
- 434 kcal
- 7,6 g sacharidů
- 24,5 g tuků
- 44,4 g bílkovin
Na 1 porci
- 180 g sýru cottage
- 1 vajíčko
- 1/4 čajové lžičky sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky Vilgain zeleninové kořenící směsi
- 2 ml olivového oleje ve spreji
- 10 g Vilgain plant protein pesta basilico
- 15 g rukoly
- 30 g prosciutta
- 50 g mozzarella light
- 50 g rajčat
Postup
-
Na plech vystlaný pečícím papírem nastříkej olej. Cottage cheese, vejce a oblíbené koření rozmixuj. Rozmixovanou směs rozetři na připravený plech. Peč při teplotě 180 °C cca půl hodiny. -
Mezitím si připrav suroviny k naplnění. Rajčata i mozzarellu nakrájej na plátky.
-
Upečený flatbread vytáhni z trouby a stáhni z pečícího papíru. Polovinu potři pestem, přidej rukolu, prosciutto, mozzarellu a rajčata a překlop druhou polovinou.
A máš hotovo, tak dobrou chuť!