Rychlá snídaně nebo svačina, která ti dodá víc než jen sladkou chuť? Crumble z lesního ovoce s řeckým jogurtem je výživově vyvážený recept, který zvládneš do 25 minut. V každé porci najdeš 22 gramů bílkovin, komplexní sacharidy z vloček a čekankového sirupu i zdravé tuky z mandlového másla a kokosového oleje. Díky vysokému obsahu bílkovin tě zasytí na celé dopoledne, ovoce dodá přírodní sladkost a antioxidanty a čekankový sirup přispěje k lepšímu trávení díky obsahu vlákniny. Tak pojď taky vyzkoušet! 🤝🏻
1 porce obsahuje
- 311 kcal
- 29 g sacharidů
- 11 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 4 porce
- 40 g ovesných jumbo vloček
- 30 g ovesné mouky
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 1 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce čekankového sirupu
- 250 g lesního ovoce
- 15 g protein crispies
- 600 g řeckého jogurtu
- 40 g mandlového másla
- 4 čajové lžičky protein crispies
Postup
-
Troubu předehřej na 165 °C. -
Na dno pekáčku dej mražené nebo čerstvé lesní ovoce a ve vedlejší misce smíchej ovesné vločky, ovesnou mouku, skořici, protein crispies, kokosový olej a čekankový sirup. Směsí rovnoměrně zasyp ovoce a dej péct do vyhřáté trouby na 15 minut.
-
Pak už jen do misky nandej 150 g řeckého jogurtu, přidej 1/4 crumble, protein crispies a lžíci mandlového másla a dobrou chuť!