Lemon curd

Aktin
Aktin Redakce
40 min.
3 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Lemon curd
ilustrační obrázek, zdroj: devourdinner.com

Taky jste propadli chuti tohoto sladkokyselého krému? A co si ho připravit z kvalitních surovin a jednoduše doma? Tahle směs z citronů, cukru, vajec a másla je perfektní náplň do dezertů, dozdobení ovesných kaší nebo třeba pomazánka na oblíbené pečivo. Ale nejlépe stejně chutná jako dip k čerstvému ovoci. :)

Obsahuje 1 sklenička lemon curd

  • 2 471 kcal
  • 258 g sacharidů
  • 126 g tuků
  • 32,5 g bílkovin

Ingredience

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Ve středně velkém hrnci smíchejte citronovou šťávu, citronovou kůru a cukr a pomalu zahřejte na středním plameni.

  2. V samostatné míse rozšlehejte vejce a postupně je za stálého míchání přidejte do hrnce s citronovou směsí. Pokračujte v míchání na středním plameni do té doby, dokud směs nebude hustá a hladká. 

  3. Jakmile směs začne bublat, přidejte do ní kostky másla a míchejte, dokud se nerozpustí. Směs by měla mít konzistenci krému. V té chvíli odstavte z plotny a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. 

    (pokud chcete mít hladší krém, propasírujte ho přes jemné síto.)

  4. Uchovejte v lednici, kde lemon curd vydrží až 2 týdny.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
3 Líbí se mi Uložit recept