Taky jste propadli chuti tohoto sladkokyselého krému? A co si ho připravit z kvalitních surovin a jednoduše doma? Tahle směs z citronů, cukru, vajec a másla je perfektní náplň do dezertů, dozdobení ovesných kaší nebo třeba pomazánka na oblíbené pečivo. Ale nejlépe stejně chutná jako dip k čerstvému ovoci. :)
1 porce obsahuje
- 2 471 kcal
- 258 g sacharidů
- 126 g tuků
- 32,5 g bílkovin
Na 1 porci
- 180 g citronové šťávy
- 2 lžíce citrónové kůry
- 1 hrnek třtinového cukru
- 4 vejce
- 120 g másla
Postup
-
Ve středně velkém hrnci smíchejte citronovou šťávu, citronovou kůru a cukr a pomalu zahřejte na středním plameni.
-
V samostatné míse rozšlehejte vejce a postupně je za stálého míchání přidejte do hrnce s citronovou směsí. Pokračujte v míchání na středním plameni do té doby, dokud směs nebude hustá a hladká.
-
Jakmile směs začne bublat, přidejte do ní kostky másla a míchejte, dokud se nerozpustí. Směs by měla mít konzistenci krému. V té chvíli odstavte z plotny a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
(pokud chcete mít hladší krém, propasírujte ho přes jemné síto.)
-
Uchovejte v lednici, kde lemon curd vydrží až 2 týdny.