Tvarohový cheesecake se dá udělat na mnoho způsobů a jedním z nich je i ten, kde jsme tvaroh z velké části nahradili sýrem cottage. Navíc jsme si tuhle vláčnou dobrotu plnou bílkovin připravili v mini verzi, takže ideální na oslavu nebo jen tak do krabičky jako dezert do školy nebo do práce. 🧁
1 porce obsahuje
- 137 kcal
- 10 g sacharidů
- 7 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 8 porcí
- 80 g Vilgain špaldových sušenek
- 12 g ghee
- 200 g sýru cottage
- 50 g polotučného tvarohu
- 1 vejce
- 30 g vanilkového proteinu
- 20 g javorového sirupu
- 8 kapek vanilkového extraktu
- 1 špetka soli
- borůvky
- 80 g Vilgain extra jam - jahoda
Postup
-
Sušenky v mixéru rozmixujeme na hrubší "mouku" a smícháme je s rozpuštěným ghíčkem.
-
Těsto dáme na chvilku do lednice a mezitím si připravíme krémový základ.
-
Cottage, tvaroh, protein, javorový sirup, vejce, vanilkový extrakt a špetku soli rozmixujeme do hladkého krému.
-
Sušenkové těsto rozdělíme a namačkáme na dno formiček na muffiny.
-
Na základ rovnoměrně nalijeme krém a doprostřed každého kousku dáme lžičku džemu.
-
Cheesecakes pečeme při 180 °C asi 30‑40 minut.
-
A můžeme podávat, tak dobrou chuť!