Pinsa i pizza je geniální na všechny možné způsoby, co tě jen napadnou. Proto je super zkoušet různé kombinace. Dneska třeba tuhle verzi s prosciuttema fíky v hlavní roli.
Jestli ti to zní bláznivě, rozhodně se toho neboj. Fíky jsou totiž skvělým doplňkem ke slaným jídlům. Ať už jako chutney, nebo právě sladký a šťavnatý element navrchu. Navíc je teď fíková sezóna v plném proudu, tak neváhej ani minutu a tuhle verzi vyzkoušej. No a nezapomeň nám dát vědět, jak chutnala tobě. Tady v komentářích nebo na Instagramu s označením @vilgainrecepty. :)
1 porce obsahuje
- 1 063 kcal
- 135 g sacharidů
- 37 g tuků
- 51 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 základ na pinsu
- 80 g zakysané smetany
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 80 g mozzarelly
- 1 fík
- sůl
- pepř
- 3 plátky prosciutta
- 2 lžíce balsamica crema
- 30 g rukoly
Postup
-
Nejprve si předehřej troubu na 250 °C.
-
Smíchej zakysanou smetanu s česnekem a podle chuti přidej sůl a pepř.
-
Směs natři na základ na pinsu, posyp nastrouhanou mozzarellou a nakonec přidej na plátky nakrájený fík.
-
Peč 7‑8 minut.
-
Upečenou pinsu dozdob prosciuttem, rukolou a pokapej krémovým balsamicem podle chuti.
Tak dobrou chuť!