Pojď si k večeři upéct pravou římskou pizzu. Tentokrát použij italskou pinsu romana. Jedná se o lehčí a oválnější verzi pizzy a vlastně je to taková střední cesta mezi focacciou a pizzou. Pinsu stačí vybombit podle svých chutí a dát na 7 minut do trouby.
A my tu pro tebe máme hned 3 inspirace!
1 porce obsahuje
- 1 089 kcal
- 122 g sacharidů
- 44 g tuků
- 58 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 základ na pinsu
- 20 g Vilgain Vegan Sugo Basilico
- 1 balení mozarelly
- 30 g parmazánu
- 60 g cherry rajčat
- čerstvá bazalka
- oregano
- 1 základ na pinsu
- 20 g Vilgain pesta genovese
- 30 g parmazánu
- 1 špetka rozmarýnu
- olivového oleje
- 1 základ na pinsu
- 20 g Vilgain Vegan Sugo Basilico
- 1 balení mozzarelly
- 1 balení prosciutta
- 60 g cherry rajčat
- rukola
Postup
-
Pinsa Napoletana
1089 kcal | 122 g S | 58 g B | 44 g T
Na základ na Pinsu nanes rajčatové sugo a rozetři po celém povrchu. Posyp oregánem, přidej nakrájenou mozzarellu a posypej nastrouhaným parmazánem. Dej péct do předehřáté trouby na 250 °C na 7 minut. Nakonec posyp parmazánem, rozkrojenými rajčátky a čerstvou bazalkou.
-
Pinsa ala foccacia
822 kcal | 117 g S | 37 g B | 26 g T
Na základ na Pinsu nanes pesto a rozetři po celém povrchu. Posypej nastrouhaným parmazánem a dej péct do předehřáté trouby na 250 °C na 7 minut. Nakonec posyp rozmarýnem a zakapej olivovým olejem.
-
Pinsa Prosciutto & Rukola
1087 kcal | 122 g S | 64 g B | 41 g T
Na základ na Pinsu nanes rajčatové sugo a rozetři po celém povrchu. Přidej nakrájenou mozzarellu a dej péct do předehřáté trouby na 250 °C na 7 minut. Na upečenou Pinsu nakonec naskládej prosciutto, nakrájená cherry rajčátka a čerstvou rukolu.
Dobrou chuť.
-
Tak kterou příchuť si připravíš jako první?