Mazanec o Velikonocích prostě musí být. Letos ale trochu zaexperimentuj a místo toho klasického vyzkoušej tyhle mini mazance. Jsou rychleji upečené a díky tvarohu plné bílkovin.
Tak pojďme na to! :)
1 porce obsahuje 1 mini mazanec
- 373 kcal
- 59 g sacharidů
- 20 g tuků
- 10,4 g bílkovin
Na 9 porcí
- 160 g ghee
- 180 g erythritolu
- 3 vejce
- 250 g polotučného tvarohu
- 450 g špaldové mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- sušené droždí
- citrónová kůra
- mandlové lupínky
- brusinky
Postup
-
Podle návodu si aktivujeme sušené droždí a troubu si předehřejte na 170 °C.
-
Do velké mísy přidáme mouku, erythritol (nebo jiné sladilo podle chuti), kypřící prášek, 2 vejce, rozpuštěné ghee, tvaroh, citronovou kůru a zaktivované droždí. V robotu zpracujeme na tuhé těsto. Nakonec přidáme hrst rozinek nebo brusinek a znovu zapracujeme.
-
Z těsta vytvarujme malé bochánky (cca 9 ks), které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Bochánky pomažeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme plátky mandlí a dáme péct do trouby na 170 °C na asi 25 minut dozlatova.
-
Hotové mini mazance pak doporučujeme namazat máslem a ovocnou marmeládou.
Tak veselé Velikonoce!