Mazanec, po kterém se jenom zapráší

Veronika Žmolilová
Veronika Žmolilová před 9 dny
20 min. 90 minut kynutí a 40 minut pečení
Mazanec, po kterém se jenom zapráší

Velikonoce se neúprosně blíží a mazanec na žádným stole nesmí chybět. Věřte nám, že s tímhle mazancem strčíte do kapsy kdejakýho pekaře a nikdo nepozná rozdíl od toho klasického. Všem strávníkům se budou dělat boule za ušima. 

1 plátek obsahuje

  • 163 kcal
  • 21,3 g sacharidů
  • 8,4 g tuků
  • 6,6 g bílkovin

Na 12 porcí

Mazanec
na vrch

Postup

  1. Založíme kvásek - do hrníčku rozdrobíme droždí a s 5 g sladiče rozmícháme do kašičky. Poté přilijeme 60 ml vlažného mléka. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplejším místě kvásek vzejít. Mazanec, po kterém se jenom zapráší

  2. Mezitím do mísy prosejeme mouku, přidáme protein, 25 g sladiče, 60 ml vlažného mléka, ghí, a vejce. Pak přidáme i vzešlý kvásek a v robotu nebo ručně těsto hněteme 5 minut. Pak do těsta zapracujeme i rozinky a mandle a hněteme dalších 5 minut, dokud se nám nevytvoří hladké těsto. Mazanec, po kterém se jenom zapráší

  3. Těsto necháme kynout 30 minut zakryté na teplejším místě. Po této době z něj vypracujeme pravidelný bochánek, který dáme na plech s pečícím papírem, zakryjeme ho a necháme kynout další 1 hodinu. Mazanec, po kterém se jenom zapráší

  4. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vyknutý mazanec pomašlujeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Uprostřed nůžkami nebo nožem uděláme křížek a dáme péct na 30-35 minut dozlatova. Mazanec, po kterém se jenom zapráší

Poděkuj autorovi
7
Aktin Vegan Proteinová Cookieska
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________