Štola je tradiční vánoční pokrm. Krásně voní vanilkou, je plná mandlí a ovoce. Kokos ve štole příjemně křupe. Zpříjemněte si svátky touto pochoutkou.
1 porce obsahuje
- 144 kcal
- 17 g sacharidů
- 4 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 20 porcí
- 350 g špaldové mouky
- 250 g polotučného tvarohu
- 40 g třtinového cukru
- 60 g ghee
- 2 vejce
- 10 g kypřicího prášku
- 50 g mandlí
- 25 g kokosových chipsů
- 20 g brusinek
- 20 g třešní
- Vilgain Extra Jam třešeň
- vanilkový extrakt
- špetka himalájské soli
- 10 g třtinového moučkového cukru
Postup
-
Dno plechu vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 170 °C.
-
Mandle nasekejte nahrubo, sušené ovoce nakrájejte na menší kousky, přepuštěné máslo zahřejte.
-
V hlubší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
-
Do větší mísy dejte cukr, tekuté přepuštěné máslo, vejce, tvaroh, pár kapek vanilkového extraktu a vše společně prošlehejte.
-
Do směsi přidejte mouku, ořechy, ovoce, kokos, mandle a vypracujte vláčné těsto.
-
Z těsta vytvořte štolu, přendejte ji na plech a pečte cca 35 minut. Před vyndáním ji překontrolujte špejlí.
-
Štolu pocukrujte moučkovým cukrem a jednotlivé plátky podávejte s třešňovým jamem.
Dobrou chuť.