Vajíčkový muffin, co má místo papírové košíčku slaninu? Oh no way! Tuhle fancy snídani si do 15 minut hravě připravíš a věř nám, že tím uchvátíš kde koho...
1 porce obsahuje
- 284,3 kcal
- 11,8 g sacharidů
- 20 g tuků
- 14 g bílkovin
Na 4 porce
- 4 vajíčka
- 4 plátky slaniny
- 40 g goudy
- 5 ml olivového oleje ve spreji
- 20 ml 12% smetany
- čerstvé bylinky
- sůl
- pepř
- 4 plátky Vilgain sandwich bread
Postup
-
Předehřejte troubu na 180 °C.
-
Formičky na pečení vajec vymažte olejem ve spreji.
-
Do každé formičky dejte plátek anglické slaniny, tak aby pokrývala dno a částečně stěny formičky.
-
Pečte slaninu v troubě přibližně 5 minut, dokud není částečně upečená, ale stále ohebná.
-
Nad slaninu do formiček rovnoměrně rozdělte nastrouhaný sýr.
-
Opatrně do každé formičky rozklepněte vejce. Vejce by měla být celá, s neporušeným žloutkem.
-
Každé vejce lehce osolte a opepřete dle chuti.
-
Přidejte do každé formičky trochu smetany, která zajistí krémovější konzistenci vaječného bílku.
-
Formičky dejte zpět do trouby a pečte 10‑15 minut, nebo dokud nejsou bílky ztuhlé, ale žloutky zůstávají tekuté.
-
Během posledních několika minut pečení můžete posypat vejce ještě trochou nastrouhaného sýra pro zlatavou kůrčičku.
-
Před podáváním posypte čerstvými bylinkami pro přídavek chuti a barvy a podávejte s opečeným toastovým chlebem. Dobrou chuť!