Tortilla, fazolová směs a vejce? Geniální kombinace! Tuhle mexickou pochoutku si můžete velmi snadno a rychle připravit i doma. Perfektně vás zasytí, a pokud jste ještě nezkoušeli, teď je ten pravý čas.
Tak pojďme na to! :)
1 porce obsahuje
- 773 kcal
- 93 g sacharidů
- 22,5 g tuků
- 39 g bílkovin
Na 2 porce
- 4 plátky Vilgain celozrnné tortilly
- 4 vejce
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 jalapeno paprička
- 300 g ready to eat fazolí
- mletý kmín
- mleté papriky
- sůl
- pepř
- olivový olej ve spreji
Postup
-
Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Na něm osmahněte nakrájenou cibuli a jalapeňo papričku. Přidejte nakrájená rajčata a vařte asi 5 minut, dokud se rajčata nerozpadnou na omáčku. Dochuťte kořením a vařte další 2 minuty.
-
Přidejte fazole a vařte dalších 5 minut.
-
Na jiné pánvi osmahněte tortilly po obou stranách, dokud nebudou mírně křupavé. Poté je přesuňte na talíř.
-
Na stejné pánvi osmahněte vajíčka podle vašich představ - můžete ho připravit jako volská oka nebo jen rozklepnout jako míchaná vajíčka.
-
Na každou tortillu položte lžíci fazolové směsi a navrh vajíčko. Posypejte solí a pepřem a podávejte. Dobrou chuť!