Tak tenhle recept se vám dneska bude hodit. Co sníst vykoledovaná vajíčka trochu jinak? A co je sníst jen tak samotná? Vlastně JEN TAK ne! Sice samotná, ale se skvěle vychucenou náplní ze žloutků, avokáda a našeho výběrového koření. I takové jednoduché jídlo jako je vařené vejce se dá vyšperkovat do dokonalosti. Nevěříte? Posuďte sami. :)
1 porce obsahuje
- 115 kcal
- 1,7 g sacharidů
- 43 g tuků
- 7,2 g bílkovin
Na 1 porci
- 5 natvrdo uvařených vajec
- 1/2 avokáda
- 1/2 šťáva z citrónu
- zelený pepř
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- špetka sladké papriky
- himalájská sůl
- petržel
Postup
-
Uvařené vejce oloupeme a rozkrojíme napůl.
-
Opatrně vyndáme žloutky a vložíme je do mixéru.
-
Dále přidáme půlku oloupaného avokáda a šťávu z citrónu. Dochutíme sušeným česnekem, sladkou paprikou, namletým zeleným pepřem a osolíme.
-
Nakonec přidáme nasekanou petrželku a trochu vody pro jemnější konzistenci. Vše umixujeme dohladka.
-
Připravíme si svačinový sáček, který naplníme avokádovou náplní.
-
Ustřihneme špičku a postupně naplníme jednotlivé půlky bílků.
-
Vejce dozdobíme červenou paprikou a lístky petrželky.
-
A pokrm, který je skvělou proteinovou svačinkou ale i vhodnou večeří, pokud k němu zakousnete plátek kvalitního celozrnného pečiva, je na světě.
Dobrou chuť.