Nadýchané jako obláček. To jsou palačinky Dorayaki, oblíbená japonská sladkost. Těsto plněné lískooříškovým krémem okouzlí kdejakou návštěvu a vám zlepší den o několik procent. Tak pojďme na ně! :)
1 porce obsahuje 3 palačinky
- 184 kcal
- 25 g sacharidů
- 5,7 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 2 porce
- 2 vejce
- 60 g třtinového cukru
- 1 lžíce medu
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 120 g hladké mouky
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1/2 hrnku vody
- 25 g Vilgain lískooříškového kakaového krému
Postup
-
Ve velké míse smíchejte vejce a cukr do pěny. Přidejte med a dobře promíchejte. Opatrně vmíchejte prášek do pečiva a hladkou mouku, aby nevznikly hrudky. Přilijte olej a vodu a promíchejte dohladka.
-
Rozpalte pánvičku na středním ohni a dejte na ni naběračku těsta, které se rozprostře samo a vytvoří kulatou palačinku o průměru asi 7 cm.
-
Opékejte palačinku na středním ohni asi 1 minutu nebo dokud se na vrchu nevytvoří bublinky. Poté palačinku obraťte a pečte další minutu z druhé strany. Opakujte s dalšími palačinkami, dokud nedojde těsto.
-
Nechte palačinky vychladnout. Potom je můžete naplnit lískooříškovým kakaovým krémem a spojit je dohromady jako sendvič.