Japonské palačinky Dorayaki

Aktin
Aktin Redakce
20 min.
7 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Japonské palačinky Dorayaki
ilustrační obrázek, zdroj: junandtonic.com

Nadýchané jako obláček. To jsou palačinky Dorayaki, oblíbená japonská sladkost. Těsto plněné lískooříškovým krémem okouzlí kdejakou návštěvu a vám zlepší den o několik procent. Tak pojďme na ně! :)

1 porce obsahuje 3 palačinky

  • 184 kcal
  • 25 g sacharidů
  • 5,7 g tuků
  • 6 g bílkovin

Na 2 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte vejce a cukr do pěny. Přidejte med a dobře promíchejte. Opatrně vmíchejte prášek do pečiva a hladkou mouku, aby nevznikly hrudky. Přilijte olej a vodu a promíchejte dohladka.

  2. Rozpalte pánvičku na středním ohni a dejte na ni naběračku těsta, které se rozprostře samo a vytvoří kulatou palačinku o průměru asi 7 cm.

  3. Opékejte palačinku na středním ohni asi 1 minutu nebo dokud se na vrchu nevytvoří bublinky. Poté palačinku obraťte a pečte další minutu z druhé strany. Opakujte s dalšími palačinkami, dokud nedojde těsto.

  4. Nechte palačinky vychladnout. Potom je můžete naplnit lískooříškovým kakaovým krémem a spojit je dohromady jako sendvič. 

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
7 Líbí se mi Uložit recept