Jestli vás honí mlsná, ale taky čas, pak je tohle tiramisu přesně pro vás! Žádné vykládání pekáče, hezky jedna porce na talířku. Tohle tiramisu je taky fajn do diety - mascarpone jsme nahradili skyrem a zvýšili tak obsah bílkovin a snížili tuky.
Tak se pojďte podívat, jak na to! :)
1 porce obsahuje
- 313,5 kcal
- 48,2 g sacharidů
- 5 g tuků
- 15,1 g bílkovin
Na 2 porce
- 8 piškotů
- 1 balení skyru
- 1 vejce
- 30 g kokosového cukru
- 50 ml espressa
- 2 lžíce amaretta
- Vilgain Sweet Nuts
Postup
-
Vejce rozdělíme bílek od žloutku. Bílky vyšleháme do pevného sněhu a žloutky s cukrem v hladkou pěnu. Ke žloutkům přidáme skyr. -
Nakonec jemně vmícháme sníh. Potom si uděláme malé espresso, do kterého vlijeme amaretto nebo rum (pokud ale alkohol ve svém tiramisu nechceme, jednoduše tuhle ingredienci vynecháme).
-
Dlouhé piškoty namočíme do kávy z každé strany (opatrně, aby se nerozmočily) a dva položíme na talířek vedle sebe. Na to navrstvíme připravený krém a na to další dva piškoty.
-
Nakonec dáme další vrstvu krému (pokud se budou piškoty trochu rozjíždět od sebe, stačí je jen lehce stlačit). Posypeme kakaem a necháme vychladit alespoň hodinu.
PS: nezapomeňte výsledek pokapat oblíbeným ořechovým máslem!
-
Tak dobrou chuť!