Vafle můžeme na miliony způsobů, nejradši jsme hlavně tehdy, když kromě měkoučkého těsta nabízí také benefity pro naše zdraví. Proto jsme tentokrát sáhli po kefírových vaflích. Vše jsme zakončili našimi novými prebiotickými toppingy s vysokým obsahem vlákniny, které podporují trávení, mikrobiom a zvyšují sytivost pokrmů. Tak je pojďte vyzkoušet taky!
1 porce obsahuje
- 379 kcal
- 45 g sacharidů
- 17 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 4 porce
- 250 g kefíru
- 200 g hladké mouky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 50 g ghee
- 2 vejce
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- čokoládový prebiotic topping
- ovoce
- skyr
Postup
-
Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.
-
V jiné míse rozšlehejte vejce, přidejte kefír, rozpuštěné ghee a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
-
Směs s kefírem postupně vmíchejte do suchých ingrediencí, nechte vzniknout hladké těsto bez hrudek.
-
Předehřejte vaflovač a lehce jej potřete olejem nebo máslem.
-
Na každou část vaflovače nalijte dostatečné množství těsta, zavřete a pečte dozlatova, obvykle 3‑5 minut, v závislosti na vašem vaflovači.
-
Hotové vafle podávejte ihned, ideálně s čerstvým ovocem, toppingem a skyrem.