Vláčné uvnitř, křupavé na povrchu, hotové do 15 minut, nepotřebujete váhu, všechno zvládnete s jedním hrnkem --> tak přesně to vystihuje tyhle jednoduché vafle. Ideální snídaně nebo dezert, když se vám nechce zdlouhavě péct. Tak se pojďme podívat, jak je připravit.
1 porce obsahuje
- 150 kcal
- 22,1 g sacharidů
- 5 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 6 kapek vanilkového extraktu
- 2 lžíce másla
- ghee ve spreji
- javorový sirup
- máslo
- pekanový ořech
Postup
-
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli. -
V jiné misce rozmíchejte mléko, vejce a roztopené máslo. Přidejte také vanilkový extrakt.
-
Postupně přidejte mokré ingredience do suchých ingrediencí a míchejte, dokud nedostanete hladké a bezhrudkové těsto.
-
Předehřejte vaflovač a lehce jej zastříkněte ghee ve spreji. Nalijte na něj těsto - množství těsta závisí na velikosti vašeho vaflovače.
-
Zavřete víko a pečte, dokud vafle nejsou zlatě hnědé a křupavé. Opakujte postup s dalším těstem, dokud nevyužijete všechno.
-
Hotové vafle podávejte třeba s javorovým sirupem, banánem, pekanovými oříšky a plátkem másla. Použít ale můžete to, co máte rádi - ovoce, řecký jogurt, zmrzlinu nebo ořechové máslo. Tak dobrou chuť!