Začínáš mít vánoční náladu, chceš nějaký voňavý snack ke kafi, ale nechceš na to jít zhurta? Tak co zkusit tyhle měkké perníčkové cookies, které jsme udělali z ovesných vloček, takže kromě skvělé chuti dostaneš taky hezkou nadílku vlákniny! 🍪
1 porce obsahuje
- 120 kcal
- 17 g sacharidů
- 4 g tuků
- 3 g bílkovin
Na 16 porcí
- 150 g Vilgain ovesných vloček
- 75 g ovesné mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1 lžíce perníkového koření
- 1 špetka mořské soli
- 30 g kokosového oleje
- 120 g Vilgain medu z oblasti lesa
- 1 vejce
- 10 kapek vanilkového extraktu
- 2 lžíce čekankového sirupu
- 80 g třtinového moučkového cukru
- 10 ml vody
Postup
-
Předehřej troubu na 175 °C, vylož plech pečícím papírem a smíchej suché přísady: ovesné vločky, ovesnou mouku, kypřící prášek, perníkové koření a sůl.
-
V jiné míse vyšlehej rozpuštěný kokosový olej, čekankový sirup, med, vejce a vanilkový extrakt. Následně smíchej mokré a suché přísady, dokud se nespojí v kompaktní těsto.
-
Z těsta vytvaruj kuličky (každou o velikosti 1 polévkové lžíce) a polož je na plech. Mírně je zmáčkni vidličkou. Peč cca 10 minut, dokud nejsou okraje zlatohnědé.
-
Před přidáním polevy nech sušenky vychladnout na mřížce. Poté smíchej moučkový cukr s trochou teplé vody. Vodu přidávej postupně podle konzistence. Sušenky polij nebo namáčej a nechej ztuhnout.
-
Tak dobrou chuť!