1 porce obsahuje
- 149 kcal
- 14,6 g sacharidů
- 7,6 g tuků
- 13,3 g bílkovin
Na 15 porcí
- 55 g ghee
- 115 g 12% smetany
- 2 žloutky
- 50 ml mléka
- 300 g špaldové mouky
- 6 g kypřicího prášku
- 80 g erythritolu
- 15 g kakaa
- 500 g polotučného tvarohu
- 20 g vanilkového pudingu
- sladidlo podle chuti
- 2 bílky
- 120 g ovoce
Postup
-
V misce si vyšleháme žloutky se změklým ghíčkem, přidáme smetanu a mléko. Do té stejné misky prosijeme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Přidáme i sladidlo. Vypracujeme tužší těsto, které si na půl hodiny dáme do ledničky.
-
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh smícháme se sladidlem, přidáme pudinkový prášek a tuhý sníh vyšlehaný z dvou bílků. Broskve (nebo jiné ovoce) si nakrájíme na menší kousky.
-
Těsto si rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme na velikost plechu. Použili jsme plech v rozměrech přibližně 20x30cm. Vysteleme ho papírem na pečení a na dno dáme první plát těsta. Vylijeme na něj tvarohovou náplň a zatlačíme do ní nakrájené ovoce. Celé to opatrně přikryjeme druhým plátem těsta, který na závěr jemně propícháme vidličkou.
-
Vložíme do vyhřáté trouby a při 170 stupních pečeme přibližně 35 minut.