V tomhle vedru asi každý z nás rád sáhne po něčem jednoduchém, rychlém, ale hlavně svěžím a lehkém. Přesně proto je tenhle recept na léto jako dělaný. Salát kombinuje ovoce a zeleninu, sladké i slané a dokonale se hodí taky jako příloha k masu nebo grilovanému sýru.
Navíc v kuchyni nestrávíte hodiny a hlad zaženete skoro hned. Tak pojďme rovnou na to!
1 porce obsahuje
- 256 kcal
- 15,6 g sacharidů
- 18,6 g tuků
- 9 g bílkovin
Na 4 porce
- 150 g mixu salátu
- 400 g jahod
- 115 g sýru balkánského typu
- 50 g pekanových ořechů
- 3 čajové lžičky olivového oleje
- 2 lžíce medu
- špetka soli
- špetka pepře
Postup
-
V míse smícháme salát (lze použít čistě baby špenát, rukolu nebo jiné salátové listy - my použili mix), na čtvrtiny nakrájené jahody, nakrájený nebo jen mezi prsty rozdrolený balkánský sýr a ořechy. -
V jiné mističce si pak smícháme med, olej, sůl a pepř. Vzniklý dip nalijeme k salátu.
-
Vše promícháme a můžeme podávat samotné nebo jako přílohu k masu či sýru. Dobrou chuť!