Sezóna grilovaček je zase v plném proudu, a proto tu máme další tip nejenom pro vegetariány. Hermelín s pevnou kůrkou, ale krémový uvnitř, je ideální v kombinaci se sladkými brusinkami. Jako křupavý element jsme tentokrát zvolili karamelizované vlašáky a po ochutnání zkrátka nemáme slov. 🤤 Vy nám ale do komentáře nebo na @vilgainrecepty dejte rozhodně vědět, jak vám tahle kombinace chutnala.
1 porce obsahuje
- 587 kcal
- 36 g sacharidů
- 37 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 4 porce
- 4 hermelíny
- 100 g vlašských ořechů
- 100 g brusinkového kompotu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 4 lžíce medu
- 1 citron
- tymián
Postup
-
Hermelín na obou stranách potřete olivovým olejem, osolte a opepřete dle chuti. -
Vlašské ořechy nasekejte na menší kousky.
-
Na grilovací pánvi nebo na grilu opečte hermelín na středním ohni z obou stran, dokud nebude zlatavý a měkký (asi 3‑4 minuty z každé strany). Mezitím v malé pánvi zahřejte med s citronovou kůrou a šťávou, přidejte nasekané ořechy a mírně opečte.
-
Na talíř položte ugrilovaný hermelín, přidejte ořechovou směs a lžíci brusinkového kompotu navrch. Doporučujeme přihodit taky snítku tymiánu.
PS: pokud nejste fanda brusinek, skvěle se hodí použít jakoukoli jinou oblíbenou marmeládu nebo chutney.
-
No a můžete podávat! Perfektně hermelín doplní oblíbený salát a opečený toastový chleba.