Bábovka je klasika, kterou by si měl jednou za čas upéct asi každý, ale pokud si hlídáš příjem bílkovin, někdy je oříšek tuhle stálici našich babiček boostnout proteinem. Easy řešení je přidat do ní tvaroh, díky kterému docílíš taky maximální vláčnosti, kterou podpoří i sladký banán. No a pokud na tebe ve špajzce smutně koukají takové, které by už chtělo zdělat, šupni je do bábovky a je to. 🚀
1 porce obsahuje
- 246 kcal
- 22 g sacharidů
- 13 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 10 porcí
- 250 g špaldové mouky
- 3 banány
- 250 g měkkého tvarohu
- 3 vejce
- 12 g kypřicího prášku
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 100 g kokosového oleje
- špetka soli
- citrónová kůra
Postup
-
Troubu předehřej na 180 °C a formu na bábovku vymaž kokosovým olejem.
-
Zralé banány oloupej, rozmačkej vidličkou a smíchej s tvarohem, vajíčky a rozpuštěným kokosovým olejem. Do směsi vmíchej vanilkový extrakt.
-
Postupně do směsi zapracuj mouku s kypřícím práškem, špetkou soli a cukrem. Do těsta nastrouhej také kůru z jednoho BIO citrónu.
-
Hladké těsto nalij do formy a dej péct na 40‑45 minut.
-
Bábovku nech vychladnout a můžeš podávat!