Dokonale vláčná a plná chuti ořechů. Stačí ti jen pár minut na smíchání všech ingrediencí v jedné míse a tahle luxusní dobrota je na stole. Nejlépe chutná s hrnkem mléka, ale to už necháme na tobě.
1 porce obsahuje
- 252 kcal
- 29 g sacharidů
- 12 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 14 porcí
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku vlašských ořechů
- 1/2 hrnku lískových ořechů
- 1 hrnek třtinového cukru
- 4 lžíce proteinu na pečení
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1 vejce
- 1/2 hrnku ghee
- 1 hrnek mléka
- 4 kapky vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička třtinového moučkového cukru
- ghee ve spreji
Postup
-
Ze všeho nejdříve si namel ořechy. Které zvolíš, je jen na tobě, My použili kombinaci lískových a vlašských.
-
Teď už stačí jen všechny suroviny na těsto naházet do jedné velké mísy a zamíchat. Nejdříve ty suché ingredience a poté ty tekuté.
-
Formu na bábovku vymaž nebo vystříkej ghee ve spreji, vlij do ní směs a peč na 165 °C cca 50–60 minut.
-
Po upečení nechej trochu vychladnout, poté vyklop na mřížku a posyp moučkovým cukrem.
-
Vychutnávej s mlékem, řeckým jogurtem nebo jen tak.