Trošku vyšperkovaný zebrovaný koláček.
Díky tvarohu obsahuje dost bílkovin a špaldová mouka mu dodá ještě více vlákniny. Snížili jsme i množství cukru, takže vznikla velmi chutná fit verze.
Pojďme si ji připravit. :)
1 porce obsahuje
- 364 kcal
- 25,7 g sacharidů
- 20,6 g tuků
- 15,2 g bílkovin
Na 12 porcí
- 4 vejce
- 150 ml oleje
- 150 g xylitolu
- 200 g polohrubé mouky
- 130 g celozrnné špaldové mouky
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 150 ml mléka
- 20 g nepraženého kakaa
- 3 lžíce mléka
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 45 g xylitolu
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 vejce
- 3 lžíce mléka
Postup
-
Vejce s xylitolem vyšleháme do pěny, poté přilijeme olej a nakonec zašleháme mléko. Ručně opatrně přimícháme mouku s práškem do pečiva.
-
Rozdělíme těsto na dvě stejné části a do jedné přimícháme kakao a 3 lžíce mléka. Vymícháme si také tvarohovou náplň.
-
A můžeme začít vrstvit po lžících do dortové formy. Bílé těsto, jeho kakaovou část a tvaroh dokud se vše do formy nepřendáme.
-
(Tip: Pokud použijete formu s nepřilnavým povrchem, není třeba ani vymazávat a vysypávat moukou). Pečeme na 180 °C 50‑60 minut. Zkoušíme špejlí, zda je koláč upečený.
-
Nakonec můžeme posypat moučkovým třtinovým cukrem.
Dobrou chuť.