Mrkvový koláč s ricottou a křupavými mandlemi

Romana Henželova
Romana Henželova
50 min.
22 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Mrkvový koláč s ricottou a křupavými mandlemi

Koláč, který obsahuje zeleninu, nemůže být vůbec špatný. Je vláčný, sladký a ještě k tomu s menším podílem kalorií. Ať už se dochutí skořicí, perníkovým kořením nebo kardamonem, vždy bude chutnat výborně!

1 porce obsahuje 1 kus koláče

  • 280 kcal
  • 16,2 g sacharidů
  • 15,2 g tuků
  • 17,1 g bílkovin

Na 6 porcí

Na základ:
Krém:
Na ozdobu:

Postup

  1. Mrkvový koláč s ricottou a křupavými mandlemi Nejprve nastrouháme najemno mrkev a poté ji smícháme s pyré, se žloutky a xylitolem. Kousek mrkve si necháme stranou na ozdobu. Ořechy nameleme najemno a přidáme do těsta.

  2. Přimícháme sypké suroviny spolu s 1/2 lžičky prášku do pečiva a 1/2 čajové lžičky jedlé sody a mícháme, dokud mrkev nepustí vodu. Mělo by nám vzniknout kompaktní těsto.

  3. Vyšleháme bílky se špetkou soli na tuhý sníh (se solí je pevnější). Přimícháme jemně do těsta a dáme péct do vymazané a vysypané formy (21x13,5). Pečeme na 180 °C přibližně 30 - 35 minut. Propečenost zkoušíme špejlí. Mrkvový koláč s ricottou a křupavými mandlemi

  4. Na krém si utřeme dvě ricotty spolu s proteinem a xilytolem. Natřeme na koláč a ozdobíme nasekanými ochucenými mandlemi a mrkví. Mrkvový koláč s ricottou a křupavými mandlemi

  5. Dobrou chuť! Mrkvový koláč s ricottou a křupavými mandlemi

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
22 Líbí se mi Uložit recept